Beroepsrisico’s:  beoordeel ze correct om de juiste bescherming te selecteren

Beroepsrisico’s: beoordeel ze correct om de juiste bescherming te selecteren

BEOORDELEN VAN BEROEPSRISICO’S IS DE EERSTE STAP IN HET OPSTELLEN VAN EEN S&H-BELEID VOOR HET BEDRIJF.

De selectie van oogbescherming is onderdeel van uw verplichtingen als werkgever. Het is belangrijk om duidelijk de aanwezige risico’s te identificeren om iedere medewerker de gepaste uitrusting te geven en te controleren of de risico’s, richtlijnen, normen en markeringen op de beschermingsmiddelen aan elkaar voldoen. 

Om u te helpen met deze taak heeft onze optiekafdeling de beste technologie geselecteerd en opgenomen in ons EXCELLENCE-assortiment: lensmaterialen, designkwaliteit, coatings en kleuren om het zicht van uw medewerkers te beschermen en optimaliseren. 

LENSMATERIAAL


Het belangrijkste kenmerk van polycarbonaat is de bestendigheid tegen impact.

Dit materiaal is veruit het meest bestendig van allemaal. Polycarbonaat is 10% dunner dan glas en 15% dunner dan CR39. Maar het is een zacht plastic, dus krast het gemakkelijk. Een anti-krascoating wordt standaard aangebracht om dit probleem op te lossen.

Dit materiaal is vooral aanbevolen voor de bescherming op het werk. Polycarbonaat heeft ook het voordeel dat het alle ultraviolette straling van 280 nm tot 380 nm (99.99%) absorbeert.

Lens markeringen = 
Europese normen EN166 - EN170 - EN172
Index: 1.59

Dit is een lens van organische hars, die sterker en 50% lichter is dan een glazen lens en ultraviolette straling absorbeert. Aan de andere kant krast het oppervlak snel.

Om hiertegen te beschermen kan een anti-krascoating worden gebruikt. Bij gelijke sterkte zijn ze dikker dan glazen of polycarbonaat glazen.

Lens markeringen = 
Europese normen EN166 - EN170 - EN172 
Index: 1.50

We adviseren bij een aantal toepassingen gehard glas.
Voor hogere correcties of hogere sterktes zijn ultradunne organische materialen (1.67) beschikbaar. Neem hiervoor contact op met onze verkoopafdeling voor meer informatie.