Bescherm het zichtvermogen van uw buitenwerkers met gespecialiseerde technologie

Volgens het Wetenschappelijk Comité voor nieuwe gezondheidsrisico's is de kans dat buitenwerkers bepaalde oogaandoeningen krijgen drie keer groter dan binnenwerks. Dit komt omdat professionals die buiten werken gemiddeld 6 uur per dag onder direct zonlicht staan. Wat op zijn beurt resulteert in een te grote blootstelling aan uv-stralen.

Overmatige hoeveelheden uv-straling kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, waarbij oogafwijkingen tot de meest voorkomende behoren. Sommige omgevingsfactoren kunnen bovendien de blootstelling verhogen en de impact van deze stralen op het zicht van de werknemers vergroten. Zelfs de reflectie op de veiligheidsbril die werknemers dragen kan de manier waarop hun ogen op licht reageren, veranderen.

Om een veilige omgeving voor alle werknemers te creëren, moeten managers rekening houden met de invloed van uv-straling. Beheerders moeten ook doeltreffende manieren vinden om dit soort licht te bestrijden zonder de zichtbaarheid of productiviteit van het team te verminderen.

Om een veilige omgeving voor hun werknemers te creëren, beginnen managers te vertrouwen op een gepolariseerde veiligheidsbril die beschermt tegen de negatieve effecten van uv-straling.

In dit artikel gaan we in op de verschillende elementen die van invloed zijn op de gezondheid van de ogen van externe werknemers. We bespreken ook de innovatieve gepolariseerde technologie in onze veiligheidszonnebril, die ontworpen is om de negatieve effecten van uv-blootstelling in de ogen te beschermen en te verminderen.

Welke factoren hebben invloed op het zichtvermogen van de buitenwerkers?

Welke factoren hebben invloed op het zichtvermogen van de buitenwerkers?

Er zijn veel verschillende factoren die van invloed zijn op de gezondheid van het gezichtsvermogen van buitenwerkers. De meest voorkomende zijn echter drijvend puin, luchtverontreinigende stoffen, schadelijke chemicaliën en natuurlijk uv-straling.

Hoewel luchtvervuiling en zwevende deeltjes een groot risico vormen, zijn uv-stralen veruit de gevaarlijkste bedreiging. Recente studies suggereren dat dit soort straling in verband wordt gebracht met pterygium, cataract en maculaire generatie. Naar schatting verliezen jaarlijks bijna 3,2 miljoen mensen hun gezichtsvermogen als gevolg van omstandigheden die verband houden met blootstelling aan uv-straling van de zon.

Bovendien kunnen bepaalde omgevingsfactoren buiten, de intensiteit en de blootstelling aan dit soort straling verhogen. Dit zijn onder meer, maar niet uitsluitend:​

●     Atmosferische samenstelling: De gassamenstelling van de atmosfeer heeft een directe interactie met uv-straling. Dit kan de blootstelling verhogen door processen zoals absorptie, reflectie, refractie en diffusie.

●      Helling van de zon: De stand van de zon en de hoek waarin deze de ogen raakt kan ook de blootstelling aan uv verhogen. Het effect kan exponentieel toenemen, afhankelijk van het uur van de dag, de geografische regio en bepaalde omgevingsfactoren.

●     Hoogte: Steden als Denver en Mexico-Stad liggen duizenden meters boven de zeespiegel, wat betekent dat ze dichter bij de zon liggen en hogere doses uv-straling krijgen.

●     Wolkenformaties: Terwijl sommige wolkenformaties het uv-licht kunnen verminderen, kunnen andere de blootstelling verhogen en het effect van deze elektromagnetische straling vergroten. Lichte wolkenformaties werken als een vergrootglas, zodat ze de impact van uv-stralen op de ogen kunnen vergroten.

●      Uv-lichtreflectie: Het meest voorkomende en misschien wel meest verontrustende element dat de uv-straling kan verhogen is, reflectie. Water, metaal, glas en andere oppervlakken kunnen uv-stralen weerkaatsen, waardoor hun effect onderweg wordt vergroot. Zo kan bijvoorbeeld een verse laag sneeuw tot 85% van de uv-stralen van de zon terugkaatsen, wat niet ideaal is voor werknemers in koude omstandigheden.

●     Fysieke trauma's: Stompe fysieke trauma's kunnen afkomstig zijn van gereedschap, bouwmaterialen en andere bronnen. Alleen al in de landbouw vertegenwoordigt het directe trauma 96% van alle arbeidsletsels. Deze kunnen onder andere wonden en netvliesloslating veroorzaken, die allemaal voorkomen kunnen worden met een veiligheidszonnebril.

●     Vreemde lichamen: Net als bij een stomp trauma kunnen vreemde lichamen onbedoeld in onbeschermde ogen komen en het hoornvlies beschadigen. In de meeste gevallen proberen werknemers in hun ogen te wrijven of uit te wassen in plaats van medische hulp te zoeken, wat hun verwondingen kan verergeren.

●     Chemicaliën en andere vloeistoffen: Er zijn bijna 36.000 gevallen van oculaire chemische brandwonden per jaar. Naast ongemak en pijn, kunnen deze verwondingen acuut glaucoom en permanent verlies van gezichtsvermogen veroorzaken, dus ze moeten worden behandeld als een medisch noodgeval.

●     Schaafwonden van het wrijven: In veel gevallen is de eerste reactie van buitenwerkers om in hun ogen te wrijven of te krabben als ze gewond raken. Dit kan meer schade veroorzaken of nieuwe verwondingen veroorzaken die kunnen worden voorkomen door beschermende brillen.

Hoewel uv-straling het enige gevaar lijkt, zijn er nog vele andere factoren die het zicht van buitenwerkers kunnen beïnvloeden. In feite kan tot 20% van de oogverwondingen op de werkplek leiden tot permanent verlies van gezichtsvermogen. Daarom is het bieden van optimale veiligheidsuitrusting zoals een anti-reflecterende functie de beste manier om de ogen van buitenwerkers te beschermen.

Sectoren waar de bescherming van het gezichtsvermogen van hun buitenwerkers noodzakelijk is

Sectoren waar de bescherming van het gezichtsvermogen van hun buitenwerkers noodzakelijk is

Hoewel er veel elementen zijn die het zicht van buitenwerkers kunnen beïnvloeden, zijn deze niet allemaal van toepassing op elke sector.

Kantoormedewerkers hebben bijvoorbeeld een ander soort bescherming nodig dan buitenwerkers. Als werknemers het grootste deel van hun uren buiten doorbrengen, moeten managers de ingezette veiligheidsmechanismen ter bescherming van hun zicht en gezondheid in het algemeen beoordelen.

Een aantal sectoren die zich moeten richten op de bescherming van het gezichtsvermogen van hun buitenwerknemers, zijn onder andere, maar niet beperkt tot:​

●     Offshore olieplatforms, offshore eolische energie, scheepsbouw en maritieme bouw: Werknemers in deze sectoren worden blootgesteld aan enorme hoeveelheden direct zonlicht en aan de schittering van het water en de metaalstructuur zelf.

●     Vervoer en luchtvaart (chauffeurs en piloten): Hoogte heeft rechtstreeks invloed op de uv-straling en piloten worden blootgesteld aan hogere niveaus dan de meeste andere beroepen. Bestuurders gaan niet zo hoog, maar ze krijgen meer verblinding door gereflecteerd zonlicht dat van lichtgekleurde trottoirs en andere voertuigen rondom hen terugkaatst. Bovendien worden beide ambachten blootgesteld aan vergrote uv-stralen die door de voorruiten van de voertuigen gaan.

●     Elektrotechnische werkzaamheden, luchtvaartmechanica, openluchtfabricage en bouw: In tegenstelling tot andere sectoren brengen deze werknemers mogelijk hun hele dienst buiten door. Ze komen verschillende bronnen tegen die verblinding veroorzaken. Deze variëren van metalen oppervlakken tot glasbouw, die allemaal een enorme belasting voor hun ogen vormen.

●     Productie en metaalbewerking: Professionals in de metaalbewerkings- en productiesector worden blootgesteld aan zowel uv-licht van natuurlijke als kunstmatige bronnen. Over de juiste brillen beschikken is dus in deze sectoren van cruciaal belang.

●     Open veld mijnen, de meeste takken van de landbouw: Werknemers in de landbouw en in de open veld mijnbouw kunnen op lange termijn schade ondervinden door uv-straling, maar lopen ook een groot risico op een stomp trauma aan het oog.

Het goede nieuws is dat 90% van de oogongevallen die op de werkplek gebeuren, kunnen worden voorkomen met beschermende accessoires. Door het implementeren van veiligheidsaccessoires zoals gepolariseerde veiligheidsbrillen met een gepolariseerde afwerking, kunnen managers hun team beschermen en de kans op een arbeidsongeval over de hele linie verkleinen.

Vergelijking van direct uv-licht en verblinding

Ondanks het feit dat ze van dezelfde bron kunnen komen, is het belangrijk om het verschil te kennen tussen verblinding en directe uv-stralen. De meeste mensen worden elke dag blootgesteld aan direct zonlicht, soms uren na elkaar.

Buitenwerkers die dicht bij reflecterende oppervlakken werken, worden echter ook blootgesteld aan verblinding. Verblinding is uv-straling die van water en andere reflectoren terugkaatst en vervolgens in de ogen van de werknemers komt. Deze stralen oefenen meer druk uit op het oculaire systeem, wat dan weer een permanent verlies van het gezichtsvermogen en andere ernstige gevolgen kan veroorzaken.

In deze gevallen kan een gepolariseerde veiligheidsbril het gezichtsvermogen van buitenwerkers helpen beschermen, zonder dat ze gedwongen worden minder te werken.

Vergelijking van direct uv-licht en verblinding
Introductie van gepolariseerde technologie

Introductie van gepolariseerde technologie

Every day, 2,000 workers suffer from eye injuries on the job in the US alone. Not only this, but all outdoor employees are constantly exposed to direct UV light as well as glare.

Alleen al in de VS hebben 2.000 werknemers dagelijks oogverwondingen op het werk. Bovendien worden buitenwerkers voortdurend blootgesteld aan direct uv-licht en verblinding.

Veiligheidsbrillen zijn een standaard voor vele sectoren in het VK, de VS en andere delen van de wereld. Verder kunnen lijnmanagers kiezen voor een gepolariseerde veiligheidsbril met een specifieke technologie, die ervoor zorgt dat gereflecteerd uv-licht het zicht van hun werknemers niet schaadt.

Zelfs de veiligheidsbrillen die werknemers dragen kunnen het licht in hun ogen weerkaatsen als ze met hun rug naar de zon staan. Daarom moeten managers bijzondere aandacht en tijd besteden om onderzoek te doen om de beste optie voor hun medewerkers te vinden.

Rookglazen of Gepolariseerde Lenzen?

Hoewel ze op elkaar lijken in het gebruik, bieden rookglazen met gekleurde tinten niet zo veel bescherming als gepolariseerde brillen, omdat ze gewoon de lichtdoorlatendheid verminderen. Normale tinten houden weerkaatst licht ook niet tegen, dus kunnen werknemers nog altijd last hebben van langdurige oogproblemen, zelfs als ze deze volgens de instructies dragen.

De chemische laag en de laminaatafwerking in gepolariseerde lenzen daarentegen reorganiseren het licht wanneer het door de veiligheidsbril gaat. De lenzen blokkeren alle horizontale stralen, die door verblinding worden geproduceerd, een concept dat vergelijkbaar is met het mechanisme dat in vensterzonneblinden wordt aangetroffen. Met minder schittering ervaren buitenwerkers een betere definitie en kleurwaardering.

De technologie in gepolariseerde lenzen is ontworpen om verblinding in alle omgevingen te blokkeren, ongeacht of ze door binnen- of buitenwerkers worden gebruikt. Gepolariseerde veiligheidsbrillen, beschermbrillen en soortgelijke brillen geven ook een natuurlijker zicht, een scherper beeld en een betere zichtbaarheid.

Ze zijn daarom in de meeste gevallen de beste keuze, maar denk eraan om elk geval afzonderlijk te beoordelen en de beste beslissing te nemen op basis van het welzijn van het team.

Gepolariseerde veiligheidsbrillen: Bescherm uw buitenwerkers tegen schadelijk licht, trauma's en nog veel meer

Er bestaat geen twijfel dat oogverwondingen op het werk veel voorkomen. Dit gezegd zijnde, ze komen veel vaker voor bij buitenwerkers louter vanwege het karakter van deze beroepen. Dit betekent dat managers voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de kans op een ongeval te minimaliseren.

Zwevende deeltjes, chemische brandwonden en uitgebreide blootstelling aan de zon zijn slechts een paar van de variabelen die het zicht van het team kunnen beïnvloeden. Deze kunnen op korte en lange termijn schade veroorzaken, dus het creëren van een veilige omgeving voor buitenwerkers zou voor elke manager een topprioriteit moeten zijn.

In de overgrote meerderheid van de gevallen kunnen deze ongevallen worden voorkomen met een gepaste veiligheidsbescherming. Bovenstaande tips moeten helpen bij het vinden van de beste aanpak om de visie van buitenwerkers te waarborgen en hen toch in staat te stellen hun werk zonder problemen uit te voeren.