ONZE GLAZEN OP STERKTE

ONZE GLAZEN OP STERKTE

Deze glazen leveren slechts een correctie voor een bepaalde afstand: myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) en/of  astigmatisme. Ze worden enkelvoudig genoemd omdat ze worden gebruikt om of dichtbij of op afstand te zien, maar niet alle afstanden.
Ref. Single vision - Arizona

Progressieve glazen maken het mogelijk voor mensen met presbyopie om op alle afstanden duidelijk te zien. Zicht voor ver, gemiddeld en dichtbij wordt geleidelijk verspreid over de gehele lenshoogte zonder zichtbare overgangen. Deze lens is geschikt voor alle activiteiten en dagelijks gebruik.
Ref. Progressive Arizona

Deze zijn voor mensen die dichtbij en veraf moeten kunnen zien: het bovenste deel van de lens corrigeert het zien op afstand en het onderste deel corrigeert het dichtbij zien.
Ref. Bifocal D28

Het doel van degressieve glazen is om ten eerste het zicht dichtbij en het gemiddeld zicht te corrigeren met degressieve sterkte naar de bovenkant van de lens. Vier vast degressies zijn mogelijk van 0.75, 1.25, 1.75 of 2.25 dioptrie, afhankelijk van de behoeften.
De onderkant van de lens stelt de drager in staat te lezen (op 35 cm). De bovenkant van de lens zorgt voor duidelijk gemiddeld zicht (op 1 m), bijvoorbeeld op een scherm. Deze lens corrigeert niet het zicht veraf en is daarom niet geschikt om te gebruiken tijden autorijden.
Ref. Degressive Manhattan

Digital Free Form is beschikbaar voor enkelvoudige en progressieve glazen. Het wordt op maat gemaakt voor de activiteiten en de montuurparameters van de drager voor perfect zicht op alle afstanden en de optimalisatie van gezichtsvelden. Deze lens levert snelle gewenning dankzij de hoge resolutievisie en optimaal comfort. Deze lens wordt geadviseerd voor grote correcties en gekromde monturen.
Ref. Single vision Colorado
Ref. Progressive Colorado